Obrobka wstepna miesa podrobow i dziczyzny

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, której celem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o nazwanej grubości (w relacji od potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie posiada taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i ułatwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

kasy novitusNovitus NANO E - kasa fiskalna Polkas Kraków

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w lokalach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można znaleźć mięso wołowe w struktur zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe zrobione na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej liczb rozbitych plastrów w toku krótkiego czasu czasu - ok. 800 części w procesu godziny, przy czym ciało nie może żyć mrożone, ani nie może wywoływać kości. Obsługa maszyny stanowi bardzo funkcjonalna, dzięki zastosowanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w sensu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do określeni), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności pokazujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić oczyszczane i suszone po każdym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to dodatkowe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały uznane przez klientów i jurorów Międzynarodowych Rynków w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, składając się na kompetencji i sprawdzeniu otrzymywanym od 1990 roku stosuje na grupa, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość i wielką wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa naszą ofertę o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.